Logo DuikReizen
MY Beau Rivage II special Afbeelding MY Beau Rivage II special
MY Beau Rivage II special *****
Bestemming: Rode Zee LiveAboards - Route Noord Wrakken
MY Beau Rivage II special *****8 Dagen

De bemanning van de M/Y Beau Rivage II heet u graag welkom aan boord van hun 5 sterren luxueuze LiveAboard. De boot is in 2014 helemaal gerenoveerd en is voorzien van alle gemakken. Na uw duiken kunt u heerlijk ontspannen in de lounge of genieten van de zon op het zonneterras. Het grote duik dek en duik -platform biedt voldoende ruimte zodat u zich kunt voorbereiden op uw duiken. Er zijn twee handdouches op het platform aanwezig om u af te spoelen na het duiken of snorkelen. Tevens is er een badkamer met douche beschikbaar vlak naast het duikers dek. De machinekamer is goed geïsoleerd, waardoor het varen 's nachts zeer comfortabel is.M/Y Beau Rivage II

Ligging

Het schip ligt voor anker in Hurghada. Vanuit deze plaats zal uw LiveAboard ook beginnen. Het kan een enkele keer voorkomen dat u vanaf een andere plaats in Egypte vertrekt. Hierover informeren we u uiteraard tijdig. Ook zorgen we ervoor dat u op tijd aanwezig bent om in te schepen.

Faciliteiten

Het 5 sterren schip is van alle gemakken voorzien. U vindt aan boord een lounge met airconditioning, ruime bar, TV, CD, DVD en Hifi sound systeem. Bijkomen van uw duiken kunt u doen op het ruime zonneterras. In de eetzaal worden heerlijke maaltijden geserveerd. Vanaf het grote duik dek en duik platform kunt u zich voorbereiden op uw duiken. Op dit dek vindt u ook 2 handdouches en een badkamer met douche. Aan boord zijn 12L tanks en lood aanwezig. Ook is het mogelijk om met Nitrox (32%) te duiken wanneer u hiervoor gecertificeerd bent.

Hutten

De hutten zijn mooi ruim, voorzien van twee aparte bedden, en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel, airconditioning en een TV met USB aansluiting.

Visum

Voor Egypte heeft u een visum nodig. De kosten van dit visum zijn ca. € 25,- en dient u ter plaatse aan te schaffen.

Noord Wrakken Route

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam naar Hurghada. Aankomst en transfer naar de boot. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2:

De eerste duik zal zijn in El Erg. El erg is het meest zuidelijk gelegen rif voor de kust van Hurghada. In dit gebied liggen een aantal van de meest populaire duikplaatsen van de Rode zee. Dolphin House, Poseidon’s Garden en de Lighthouse zijn hier voorbeelden van. De meest populaire duikplek is zonder twijfel Dolphin House. Deze plek is zo populair door het aantal tuimelaarsdolfijnen wat hier samen komt. Poseidon’s Garden is 5-15 meter diep en is zeer mooi door de koraaltorens die worden gescheiden van elkaar door prachtige zandvalleien. Hier zwemmen een aantal van de kleurrijkste vissen van de Rode Zee. In het oosten ligt The Lighthouse. De koraalmuur die hier gevestigd is, van ongeveer 20 meter, is zeer aantrekkelijk voor duikers. Het is een aangewezen plek voor een ervaren duiker om zijn vaardigheden te verbeteren. Het is hier 13-25 meter diep en de helderheid is soms wel tot 30 meter diepte.

De tweede duik zal zijn in Abu Nuhas. Abu Nuhas is een groot mooi gevormd rif. Giannis D, the Carnatic, the Chrisoula K, the Kimon M zijn interessante duikspots. Giannis D is een groot vrachtschip van ongeveer 100 meter. Het is een prachtig schip met een aantal interessante plekken op het achtersteven. De Carnatic is een Brits passagierschip dat is gezonken in 1869. Het schip is ongeveer 90 meter lang en is veruit het oudste wrak wat er in Abu Nahas ligt. De romp van het schip is volledig bedekt met koraal en veel verschillende vissen zwemmen rondom dit wrak. Glassfish, murenen en tandbaarzen zijn de meest voorkomende vissen daar. Chrisoula K is een grieks schip van ongeveer 100 meter. Het schip is nog vrij jong maar is al rijkelijk bedekt met koraal en heeft een rijke vispopulatie om zich heen. Dit schip moet voorzichtig benaderd worden omdat het schip nog wel eens van zijn rustplaats veranderd. Kimon M is een duits vrachtschip van ongeveer 100 meter lang. Het schip is nog niet spectaculair begroeid met koraal, maar het schip is nieuw en heeft een interessante vracht in het schip, bewaakt door een aantal grote wezens.

Dag 3:

De eerste 2 duiken van deze dag zullen ook in Abu Nuhas zijn. De 3e en 4e duik van de dag zullen plaatsvinden in Mahmoud. Hier zijn reeksen van koraalspitsen die schitterende kleuren omvatten. Ook is er een mogelijkheid om duiken te maken in open water. De koraalspitsen liggen op een vaste ligplaats. Het is omringt met prachtige fauna. Zo zijn hier verschillende koraalriffen, grote groepen vissen, roggen, inktvissen, luipaard haaien en naaktslakken. Het Dunraven wrak is ook een aantrekkelijk trekpleister voor de duikers. De Dunraven is een Brits handelsschip dat is gezonken in 1876. Het schip ligt op ongeveer 30 meter diepte. Je kunt het wrak binnengaan door de grote opening bij het achtersteven en het dek. Dit wrak is een thuis voor vele verschillende vissoorten. Grote groepen vissen, koraalduivels, tandbaarzen, glasvissen en veelkleurige alcyonarians. The Small Crack in Abu Nuhas is gelegen in de meest zuidelijke kanaal van het duikgebied van Mahmoud. Dit is een interessante duikplek door het kleurrijke koraal en de verscheidenheid van vissen.

Dag 4:

De eerste 2 duiken van de dag zullen plaatsvinden in Ras Mohamed. Dit is een prachtige divespot met een groot kleurrijk rif waar het krioelt van het leven. Barracudas en makrelen zijn in veelvoud aanwezig. Er zijn hier ook grijze en zwartpuntrifhaaien te vinden. Het Yolanda Wreck is één van de meeste interessante wrakken waar u kunt duiken. Dit wrak is vol van kleurrijk hard en zacht koraal maar ook makrelen, baarzen, roggen, haaien en napoleonvissen zijn hier in overvloed. De 3e en 4e duik van de dag zijn in Thistlegorm. The SS Thistlegorm is gezonken in 1941 gedurdende de 2e wereldoorlog. In dit schip zat een waardevolle lading die met het schip mee naar de bodem is gezonken. Motors, munitie, vrachtwagens, vliegtuigonderdelen, geweren en nog veel meer. Hierdoor is het voor wrakduikers een zeer interessante plek om te duiken. Daarnaast is dit een van de meest onderschatte gebieden als het gaat om de vispopulatie. Er komen veel barracuda’s op af, wat weer zorgt voor de aanwezigheid van baarzen en reusachtige tonijn die op de barracuda’s jagen.

Dag 5:

De eerste duik zal opnieuw in het gebied van de Thistlegorm zijn. De 2e duik zal zijn in Danaba. Deze duikspot wordt vaak over het hoofd gezien terwijl het barst van de koraal en vissen. Het is dus zeker een duikplek wat niet overgeslagen moet worden. El Global is de plaats waar de 3e en 4e duik van de dag plaatsvindt.

Dag 6:

Deze dag start met de eerste 2 duiken naar het wrak van Rosalie Moller. Het wrak van Rosalie Moller is misschien wel het meest interessante wrak die de rode zee te bieden heeft. Rosalie Moller is een kolenschip van ongeveer 110 meter. Dit schip is gedurende de tweede wereldoorlog gebombardeerd en daardoor gezonken. Het is verassend om te zien dat het wrak in zeer goede staat is gebleven. Het wrak ligt op ongeveer 50 meter diepte en is compleet bedekt met koraalsteen. De 3e duik van de dag zal zijn in Seoul wat dichtbij het Rosalie Moller wrak ligt. Hier is veel koraal en zijn veel verschillende vissoorten aanwezig. De laatste duik van de dag zal plaatsvinden in het gebied El Erg, waar de eerste duik van de vakantie heeft plaatsgevonden.

Dag 7:

De eerste duik van de dag zal zijn bij Umm Gammar. Deze plek heeft een lang dun kleurrijk rif met drie hoge koraaltorens. De eerste toren is hol van de binnenkant en is gevuld met glasvisjes. De tweede toren is een stuk groter en lijkt op een prachtig beeldhouwwerk. De derde toren is een grote zanderige grot van 27 meter. Al deze torens zijn rijkelijk bedekt met paars zacht koraal. Op het plateau zijn napoleonvissen, vleermuisvissen, koraalduivels, murenen, schorpioenvissen, fluitbekvissen en meer te zien.

De 2e en laatste duik is bij Small Giftun. Deze plek is beroemd voor de grote scholen vissen die daar te zien zijn. De plateaus zijn rijkelijk gevuld met koraal en schildpadden. Barracudas, steenvissen, schorpioenvissen, roggen en zeebarbelen zijn enkel een aantal voorbeelden van vissen die u daar kunt aantreffen. De kans dat u een grote napoleonvis tegenkomt die op zoek is naar een makkelijke maaltijd die wordt aangeboden door de bootbemanning is zeer groot.

In de namiddag transfer naar uw hotel in Hurghada voor diner en overnachting.

Dag 8:

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam

Dagindeling is afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau en de wensen van het duikgezelschap.

Technische specificatie MY Beau Rivage

 • Jaar 2006 / UPGRADED 2014
 • Lengte 33 m
 • Breedte 8 m
 • Snelheid 11 to 14 knopen
 • Motor 2x Caterpillar 550 PK Turbo
 • Generator 2x Caterpillar 75 KW
 • Compressor 3 x Coltri 16m3 und 1x mit Nitrox
 • Navigatie GPS/EcoSounder/Sailor VHF Marine Radio, EPIRB
 • Water 2 verswater installaties; 2 x 4500 liter per dag
 • Accommodatie 10 tweepersoonshutten met aparte bedden, airco, eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.
 • 2 tweepersoonshutten met twee aparte bedden, airco, eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.
 • Bar Ruime ontspanningsruimte met airco en eetkamer met grote bar, TV, CD, DVD en Hifi Sound-systeem
 • Zonnedekken 2
 • Tanks 12L Aluminium
 • Extra’s Kast voor het opladen en de opbergen van lampen en camera’s
 • Veiligheid Zuurstof, EHBO uitrusting, zwemvesten, reddingsvlotten en brandblussers, brandmelders (in iedere hut)
 • Zodiac 2 zodiacs met 40pk buitenboordmotoren
 • Maximum 22 PersonenInclusief

8-daagse reis inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Hurghada
 • Transfer luchthaven - LiveAboard v.v.
 • 7 dagen en 6 nachten aan boord
 • 1 nacht in een 3* hotel in Hurghada
 • Verblijf aan boord op basis van volpension
 • Verblijf in hotel op basis van halfpension
 • Non alcoholische drankjes aan boord
 • Minimaal 3 duiken per dag tijdens liveaboard
 • Gebruik van fles (12L) en lood tijdens het duiken
 • Nitrox 32% (alleen voor gecertificeerde duikers)


Exclusief

Exclusief

 • Marine park fee a € 35,-*
 • Duikbelasting*
 • Visum
 • Ruimbagage

Deze fees betaalt u aan boordOverige Informatie

Overige informatie

 • Er zijn minimaal 10 duikers nodig om uit te varen. Er zal u een alternatief worden aangeboden, wanneer dit aantal niet wordt behaald.
 • Het kan voorkomen dat de route van de cruise wegens weersomstandigheden gewijzigd dient te worden.
 • U dient minimaal 30 gelogde duiken te hebben. Voor routes die gaan naar marine parken dienen dit 50 gelogde duiken te zijn.
 • De laatst gelogde duik mag niet ouder dan een jaar voor aanvang van de cruise zijn.
 • Verder dient u een kopie van uw paspoort mee te brengen en heeft u een duikverzekering, medische verklaring en boei (SMB) nodig.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2020  egypteduikvakantie.nl
v2.0180518